Kanë ikur kohët kur mund të shkruanit një postim në blog në 15 minuta dhe të renditeshit në krye të Google. Me bollëkun e burimeve me cilësi të lartë dhe një mori kanalesh përmbajtjesh të disponueshme sot, lexuesit nuk janë të gatshëm të durojnë përmbajtjen mediokre dhe as nuk duhet ta bëjnë këtë.
Nëse fokusi i blogut tuaj Të dhënat e numrit të telefonit celular të përditësuar në vitin 2024 vështë në rrugën e duhur, atëherë hidhini një sy cilësisë së përmbajtjes suaj. A ofron blogu juaj vlerë të shtuar, apo është thjesht duke ripërpunuar atë që njerëzit mund të mësojnë diku tjetër? A do të abonoheshit në blogun tuaj, apo do ta konsideronit humbje kohe?
Postimet në blog me cilësi të dobët mund t'i largojnë klientët – kështu që jepini lexuesve tuaj diçka që ia vlen të lexohet! Nëse nuk mund të investoni kohë të mjaftueshme për të postuar çdo ditë, kaloni në një kalendar publikimi javor ose dy-javor. Është më mirë të prodhosh një copë me cilësi të lartë sesa 10 artikuj turpshëm të lirë.
Për të përmirësuar cilësinë e blogut tuaj, merrni parasysh të konsultoheni me udhëzuesin tonë të shpejtë ose, nëse koha është një problem, punësoni një shkrimtar të pavarur për të zhvilluar përmbajtje për ju. Vetëm mos harroni se përmbajtjet me cilësi të lartë nuk do të vijnë për qindarkë. Është më mirë të paguani një çmim për një blog të jashtëzakonshëm në muaj, pastaj të blini një postim të lirë çdo ditë.
Nëse e bëni si duhet blogimin tuaj, investimi në kohë dhe para ia vlen. Marketingu i përmbajtjes kushton 62% më pak se marketingu tradicional dhe gjeneron rreth 3 herë më shumë rezultate. kështu që ju investoni më shumë kohë në më pak artikuj, zhvilloni përmbajtje të udhëheqjes së mendimit dhe shikoni që ndjekësit tuaj të rriten.
3. Ju nuk e keni SEO në mendje
A ju kujtohet, në atë kohë, kur do të klikoni në rezultatin kryesor të kërkimit të Google vetëm për të gjetur një postim të padëshiruar në blog plot reklama dhe pa vlerë? Në atë kohë, marketingu dixhital konsistonte në mbushjen e fjalëve kyçe në postimet tuaja në blog për të mashtruar motorët e kërkimit. Edhe nëse artikulli ishte plotësisht i pakuptueshëm dhe i pavlefshëm, strategjitë e duhura të fjalëve kyçe do ta çonin atë në krye të rezultateve të kërkimit.
Për fat të mirë nuk është më kështu. Sidoqoftë, Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO) është më i rëndësishëm se kurrë. Ndërsa strategjitë e mediave sociale mund t'i japin një postimi goditje afatshkurtra në trafik, trafiku afatgjatë, i mbetur do të vijë nga renditja e lartë në rezultatet e kërkimit.
Edhe pse kjo nuk mund të bëhet brenda natës, ka disa gjëra që mund të bëni për të përmirësuar SEO-në e artikujve dhe postimeve tuaja në blog.
Filloni duke përfshirë frazat e fjalëve kyçe në tituj, nëntituj dhe brenda tekstit. Nëse dikush kërkon "mënyra për të përmirësuar trafikun e blogut tim", një titull i quajtur "10 mënyra për të përmirësuar trafikun e blogut tuaj" zakonisht do të vendoset më lart se një titull si "Udhëtimi i një blogeri drejt zbulimit dhe rritjes". Sigurisht, titulli i parë nuk është aq kreativ, por motorët e kërkimit e dinë se do ta ndihmojë lexuesin. Shkruani përmbajtjen tuaj për njerëzit dhe Google.
Përdorni mjete dhe shtojca për të ndihmuar në monitorimin dhe përmirësimin e SEO të përmbajtjes suaj. Një mjet i shkëlqyeshëm freemium për përdoruesit e WordPress është mjeti Yoast SEO , i cili rekomandohet dhe përdoret nga mijëra blogerë kryesorë. Shtojca gjurmon përdorimin e fjalëve tuaja kyçe nëpër tituj, brenda tekstit dhe në imazhe për të përmirësuar shanset e përmbajtjes suaj për t'u renditur mirë në motorët e kërkimit.
Më pas, rritni trafikun në postimin e blogut përmes mediave sociale, lidhjeve në faqen tuaj të internetit dhe lidhjeve nga faqet e tjera të autoritetit. Nëse jeni duke shkruar përmbajtje me cilësi të lartë, njerëzit natyrisht do të duan ta ndajnë atë – por ju mund të rrisni dukshmërinë tuaj duke kontaktuar ndikuesit e industrisë dhe duke ndarë postimin tuaj të ri në blog me ta. Nëse do të ishte e dobishme për audiencën e tyre, ata me shumë mundësi mund të përmendin faqen tuaj në një nga postimet e tyre të ardhshme në blog.
Përmbajtja juaj thjesht nuk është mjaft e mirë
-