Kaloni kohë në platformat e duhura sociale: Tregtarët duhet të përcaktojnë se cilat nga platformat e shumta të mediave sociale janë të përshtatshme për biznesin e tyre . Qasja 'spërkat dhe lutu' nuk funksionon. Kur jeni në shumë rrjete, ju humbisni qëllimet tuaja dhe rrezikoni të mbingopni audiencën tuaj. Thënë Dyqani kjo, eksperimentimi me platforma të reja (veçanërisht ato vizuale si TikTok, Pinterest dhe Instagram), mund të rezultojë tepër i vlefshëm për promovimin e përmbajtjes organike. Merrni këtë shembull nga Wordstream më poshtë. Marka mori mbi 1000 kunja vetëm duke shtuar butonin "PinIt". Kjo shton deri në mijëra shikues të rinj potencialë në platformën Pinterest nga vetëm një infografik.
Merrni Instagramin, ndërsa raporti standard i RivalIQ 2021 zbuloi se normat e angazhimit në Instagram ranë me 25 për qind në 0.98 për qind, ndërsa postimet e influencuesve norma shumë më e lartë në 1.42 për qind. Plus, normat e Instagram i kalojnë ato në Facebook (0,19 përqind) dhe X (0,04 përqind). Dhe mos harroni për rrjetet e tjera sociale jo tradicionale, si forumet e industrisë, si dhe promovimin e ndërthurur në faqet e publikimeve si Medium .
Taktikat e mësipërme janë të shkëlqyera për të arritur në mënyrë organike ndjekësit tuaj, kështu që pasi të vendosni të tërheqni promovimin me pagesë në strategjinë tuaj, mos ndaloni përdorimin e tyre. Ekipi juaj i marketingut nuk mund të lulëzojë vetëm me promovimin e paguar ose organik. Në vend të kësaj, shtoni fushata me pagesë që plotësojnë dhe mbështesin suksesin që keni parë tashmë nga ana organike. Nëse një pjesë e përmbajtjes nuk funksionon mirë në promovimin organik, reklamat me pagesë ndoshta nuk do ta ruajnë atë. Ka ende gjasa të jetë performuesi juaj më i ulët.
Shkarkoni këtë gjurmues të medias me pagesë për të mbajtur gjurmët e të gjitha fushatave tuaja nëpër rrjete.
Kombinimi i taktikave të paguara dhe organike
Taktikat e mësipërme janë të shkëlqyera për të arritur në mënyrë organike ndjekësit tuaj, kështu që pasi të vendosni të tërheqni promovimin me pagesë në strategjinë tuaj, mos ndaloni përdorimin e tyre. Ekipi juaj i marketingut nuk mund të lulëzojë vetëm me promovimin e paguar ose organik.
Në vend të kësaj, shtoni fushata me pagesë që plotësojnë dhe mbështesin suksesin që keni parë tashmë nga ana organike. Nëse një pjesë e përmbajtjes nuk funksionon mirë në promovimin organik, reklamat me pagesë ndoshta nuk do ta ruajnë atë. Ka ende gjasa të jetë performuesi juaj më i ulët.
Pamja e ekranit të pëlqimeve të PinIt në postimin e WordStream
-